[...] znaczy to,że jest ona z pełnego przemiału? chodzą za mną ostanio naleśniki, oczywiście bez jajek, bo chyba nie można łączyć tłuszczy nasyconych (jajko z) z węglowodanami o IG większym od 35 a mąka ma około 40.a mleko odtłuszczone, no i oliwa z oliwek do smażenia. a nadzienie? pyszny farsz z soczewicy, cebulki i oilwy. no jak ,może być? madzikk
Zawsze też możesz używać do smażenia bezkaloryczny olej pam. Jednak umiejętne smażenie nie wpływa negatywnie na jakość posiłku, więc z głową jak najbardziej. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-28 15:50:42
co do smazenia, to jak jechalem w tamtym roku na wakacje do mielna z ziomkami to chodzilismy po kolei do kibla na buchy, bo przedzialy byly zaje_bane po uszy polaco przyjezdzaj w czerwcu do poznania
Tez się za tym olejem rozejrzę ale do smażenia go używacie czy inaczej jecie? Trzymam kciuki za TGU z 3kg, sama jeszcze nie próbowalam tego ćwiczenia...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Bo oliwa z oliwek, olej lniany czy olej rzepakowy (nierafinowany) są do używania 'na zimno'. Np do sałatek czy polewania czegoś a nie do smażenia. Smażenie na nich to raz - szybkie utlenianie oleju co jest rakotwórcze, dwa - nieopłacalne. Po co marnować tak świetne źródła tłuszczy, które po usmażeniu tracą swoje właściwości? Na maśle też bym nie [...]
Chcę ułożyć sobie dietę na masę i mam dwa pytania. 1. Lepiej wcinać jogurty owocowe a'la jogobella czy może kefiry, jogurty naturalne? najlepsze są produkty fermentowane. wszelkie "kolorowe" to cukier i inne niezdrowe dodatki. 2. Czy powinno odstawić się bułkę tartą? Lubię robić filety z kurczaka w jajku i właśnie bułce tartej. Czy powinienem z [...]
[...] 5 g oliwy ją zrobisz a nawet bez użycia tluszczy ( najpierw pod przykryciem dusisz a potem dosmażysz po zdjęciu pokrywki ) natomiast jeśli jest w panierce to lepiej użyć do smażenia czegoś innego niż oliwy . Zazwyczaj przyjmuje się że wliczamy to co wlaliśmy na patelnie ale jednak jak do smażenia urzywasz tak wielkich ilości to oszacuj na [...]
Będzie zwiększanie intensywności jak najbardziej Co do olejów roślinnych, to zakładałam go dodawac np. do twarogu z warzywami, ew. do smażenia, ale uwzględnię większe ilości w diecie, bo nie zwróciłam uwagi na to, że więcej zwierzęcego tłuszczu :) A co do uzupełnienia np. braku jaj czy warzyw strączkowych przeleciałam właśnie wątki z przepisami [...]
Tak jak oczywiście wspomniał Biniu, tłuszcz nasycony doskonale nadaje sie do smażenia, ale z kolei nie jest zbyt polecany ze wzgledów zdrowotnych. A oliwa? zawiera ok. 70% jednonienasyconych kwasów, które są odporne na zabiegi termiczne, stad oliwa z pośród wszystkich olejów roślinnych najbardziej nadaje sie do smażenia. Kwasy tłuszczowe w oliwie [...]
[...] 30dkg 2,5 szklanki mleka (może być woda, ale wtedy są gorsze) 2 jajka bułka tarta na panierke z pół cebuli (może też być inne warzywo, np papryka - co kto lubi) i olej do smażenia. Płatki robimy standardowo, wsypujemy do gotującego się mleka tudzież wody i mieszamy dopuki nie zostanie gęsta konsystencja (powinna być raczej gęstsza niż [...]
Ja wczoraj przygotowałem sobie piersi z kurczaka w takim specjalnym papierze do smażenia przyprawy w nim są tylko wkładasz kure do środka i smażysz , wyszedł cud malina.https://www.frisco.pl/pid,39661/n,winiary-pomysl-na-papirus-piers-kurczaka-w-ziolach-prowansalskich/stn,product
[...] wykazują zdolność wchłaniania tłuszczu na którym są smażone, przy jednoczesnym parowaniu, tzn. ubytku wilgoci z przetwarzanego produktu, więc tłuszcz wykorzystywany do smażenia również powinno się wliczać, gdyż kaloryczność produktu po takiej obróbce może naprawdę bardzo wzrosnąć. Przykład nie dla zdrowej diety, ale obrazujący dość mocno [...]
[...] mam jeszcze pytanie odnosnie rozkładu na poszczególne posiłki. Ćwicze zazwyczaj ok 17. WW dac rano przed i po treningu??A reszta posiłków białk+warzywa+tłuszcz?I jeszcze pytanie odnośnie smażenia jajecznicy, wcześniej smażyłem na oliwie z oliwek ale gdzies przeczytałem że do smażenia lepiej tłuszcze stałe typu masło smalec, co otym myślisz?
[...] obniżenia bo może zbyt obciążać narządy. Omega 3 w formie oleju lnianego jest fajną sprawą chociaż osobiście nie cierpię tego smaku. Pamiętaj jedynie, że nie jest to olej do smażenia ale wyłącznie do stosowania na zimno np w formie kieliszka na dobranoc. Pastę, jeżeli nie lubisz suchych dań, możesz zamienić na pomidory krojone z puszki. [...]
Najlepiej do smażenia nadają się tłuszcze zasobne w nasycone kwasy tłuszczowe i zarazem ubogie w kwasy wielonienasycone. Do takich tłuszczów należą przede wszystkim olej kokosowy oraz masło klarowane, ale dobrym wyborem okazują się także: smalec i oliwa z oliwek.
Polecam olej kokosowy, nie utlenia się podczas smażenia, nie pali idealny do smażenia, jest to praktycznie jedyny olej który ma postać stałą poniżej temperatury 25 stopni. Stosuję i jestem zadowolony
[...] jak powiedziałem przed sama siłownia a migdały wyrzucę :) i dodam jakiś warzyw. W 3 posiłku może źle zrobiłem gdyż nie wypijam oliwy z oliwek ale używam takiej ilości do smażenia ( co się tez zmienia bo przy gotowaniu piersi też troszkę wlewam. :) To Posiłki już wiem jak zmodyfikować a teraz :) mam jeszcze pytanie co to tego treningu [...]